Покълнали семена
Зърната, сами по себе си, са наистина много добър източник на витамини и хранителни вещества. Те съдържат калций, калий, хром, мед, силиций, селен, цинк, желязо, йод, витамини B5, E, C, D, Е , фолиева киселина. Но в кълновете всички тези елементи, както и мазнините, белтъчините и влакната са в пъти повече! Добавяйки половин чаша покълнали соеви или пшенични семена към вашата зеленчукова салата всеки ден, вие ще помогнете на организма си безпроблемно да преодолее пролетните неразположения. В резултат на редовната консумация на покълнали зърна обмяната на веществата и червата микрофлора ще се нормализират, ще се увеличи издръжливостта на организма, включително и на хората с алергии, ще се подобри състоянието на зрението, кожата, косата и ноктите.