Орехите-храна за мозъка

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Полезните качества на орехите
40062

Полезните качества на орехите

- Включването на орехи в храненето може да бъде важна стъпка за подобряване на сърдечно-съдовита система. Орехите са важен източник на мононенаситени мазнини-около 15% от мазнините в тях са здравословните мононенаситени мазнини.

- Високото съдържание на антиоксиданти в орехите може да бъде от ключово значение за сърдечно-защитните реакции;

- Лица, които консумират големи количества храни, съдържащи омега-3 мастни полиненаситени киселини като орехите, не страдат от високо кръвно налягане;

- Орехите подобряват нивата на холестерола на хора с диабет тип 2;

- Орехите спомагят за намаляване нивата на няколко молекули, които насърчават развитието на атеросклероза;

- Орехи, богат източник на омега-3 мазнини и алфа-линоленова киселина, спомагат за подобряване функцията на артериите след консумация на храна с високо количество мазнини;

- Орехи често се спрягат като "храна на мозъка", поради високата им концентрация на омега-3 мазнини. Човешкият мозък е повече от 60% структурни мазнини. За да функционират правилно мозъчните клетки, тези структурни мазнини трябва да бъдат преди всичко омега-3 мазнини, които се съдържат в орехите и студеноводните риби.

- Орехите помагат за предотвратяване образуването на камъни в жлъчката;

- Орехите са източник на мелатонин;

- Орехите, богати на омега-3 мазнини защитават здравината на костите;

- Ореховите ядки понижават риска от наддаване на тегло. 

1 2 3 4 5
6
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft