Пръчици от бутер тесто
Продукти:
225 г сирене фета или моцарела
2 с. л. ситно нарязан магданоз
2 белтъка
500 г бутертесто
2 с. л. паста от маслини
Приготвяне:
• Фурната се загрява на 200 С.
• В малка купа се разбъркват сиренето, магданозът, пюрето и белтъците.
• Половината бутертесто се поставя върху работна повърхност и се разточва на квадрат със страна 35 см.
• След което се разрязват на половината.
• Едната част се покрива с маслиновата смес и се похлупва с другата част от тестото.
• Отгоре се натиска леко с точилка.
• Огнеупорна тава се застила с хартия за печене или се намаслява.
• Тестото се нарязва на пръчиците с дебелина 1,5 см.
• Всяка пръчица се навива 3-4 пъти спираловидно, след което се нарежда в тавата.
• Пръчиците с маслини се пекат 12-15 минути.
• Същото се прави и с останалото тесто.