Как да си направим орехови пръчици от бутер тесто
Продукти:
500 г бутертесто
4 с. л. пудра захар
100 мл галета
2 жълтъка
1 с. л. вода
2 белтъка
100 г смлени орехови ядки
2 с. л. стафиди
настъргана лимонова кора
пудра захар за поръсване
канела за поръсване
Приготвяне:
• Тестото се разстила върху леко набрашнена повърхност.
• Нарязва се на лентички 2х6 см.
• Нареждат се в навлажнена с вода тава и се намазват с жълтъците, разбити с малко вода.
• Белтъците се разбиват със захарта и се смесват с орехите, галетата, стафидите и настърганата лимонова кора на вкус.
• С помощта на чайна лъжица се разпределя сместа върху лентичките.
• Фурната се загрява на 220 С.
• Ореховите пръчици се пекат около 15 минути.
• Изваждат се веднага от тавата и се поръсват с пудра захар, смесена с канела.
Добавено на: 19.02.2006, видяна 2325 пъти