Летни рецепти с чушки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пълнени чушки с кайма и ориз
186001

Пълнени чушки с кайма и ориз

1 морков
1 глава кромид лук
500 г кайма
200 г ориз
250 мл (1 ч. ч.) вода
1 ч. л. сладък червен пипер
12-15 броя чушки

сол и смлян черен пипер
домат
олио
чубрица
250 мл (1 ч. ч.) вода за печенето
Приготвяне:

• Лукът се нарязва на дребно, а морковът се настъргва.
• Задушават се в олиото, след което се добавя оризът.
• Готви се 3-4 минути и се прибавя каймата.
• Пържи се докато стане на трохи.
• Сипва се водата и се прибавят подправките.
• Сместа се оставя да къкри на тих огън, докато оризът поеме цялата вода.
• В това време чушките се почистват от семената и се продупчват на 2-3 места.
• Сместа се разпределя по чушките, като се пълни не повече от 3/4-ти.
• Пълнените чушки с кайма и ориз се запечатват с кръгче домат и се нареждат в огнеупорна тава.
• Сипва се водата.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Пълнените чушки с кайма и ориз се пекат 30 минути. 

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft