Пълнени чушки с кайма и ориз
1 морков
1 глава кромид лук
500 г кайма
200 г ориз
250 мл (1 ч. ч.) вода
1 ч. л. сладък червен пипер
12-15 броя чушки
сол и смлян черен пипер
домат
олио
чубрица
250 мл (1 ч. ч.) вода за печенето
Приготвяне:
• Лукът се нарязва на дребно, а морковът се настъргва.
• Задушават се в олиото, след което се добавя оризът.
• Готви се 3-4 минути и се прибавя каймата.
• Пържи се докато стане на трохи.
• Сипва се водата и се прибавят подправките.
• Сместа се оставя да къкри на тих огън, докато оризът поеме цялата вода.
• В това време чушките се почистват от семената и се продупчват на 2-3 места.
• Сместа се разпределя по чушките, като се пълни не повече от 3/4-ти.
• Пълнените чушки с кайма и ориз се запечатват с кръгче домат и се нареждат в огнеупорна тава.
• Сипва се водата.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Пълнените чушки с кайма и ориз се пекат 30 минути.