Вкусни и бързи пърленки с топено сирене за събота и неделя

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пърленки на тиган със сирене
306469

Пърленки на тиган със сирене


Продукти:

 

1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. хладка вода
около 800 г брашно
50 г краве масло
250 г сирене
1 бр. яйце
1 с. л. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар

Приготвяне:

• Замесваме средно твърдо тесто което го разделяме на 7 броя топки.
• След това всяка топка се разточва на тънка кора, като за баница.
• След като сме разточили питката намазваме с краве масло и поръсваме със сирене.
• Навиваме кората като за вита баница, след това както е навита кората на охлюв я разточваме отново на дебелина около 2-3 см .
• След това използваме тиган с дебело дъно.
• Слагаме го на котлона да загрее хубаво тиганът.
• След като загрее тиганът слагаме разточената пърленка във тигана, като в него не слагаме мазнина.
• Печем до готовност от двете страни на пърленката!!! 

1
2
3 4 5 6 7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft