Пърленки на тиган със сирене
Продукти:
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. хладка вода
около 800 г брашно
50 г краве масло
250 г сирене
1 бр. яйце
1 с. л. олио
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
Приготвяне:
• Замесваме средно твърдо тесто което го разделяме на 7 броя топки.
• След това всяка топка се разточва на тънка кора, като за баница.
• След като сме разточили питката намазваме с краве масло и поръсваме със сирене.
• Навиваме кората като за вита баница, след това както е навита кората на охлюв я разточваме отново на дебелина около 2-3 см .
• След това използваме тиган с дебело дъно.
• Слагаме го на котлона да загрее хубаво тиганът.
• След като загрее тиганът слагаме разточената пърленка във тигана, като в него не слагаме мазнина.
• Печем до готовност от двете страни на пърленката!!!