10 Юли 2012
186001
Рецепта за айвар
Салата от печени чушки със сирене
Салата с паста и печени чушки
Бързи чушки с яйца и сирене
Пълнени чушки с кайма и ориз
Печени чушки рулца
Салата от пресни краставици, червени чушки и ядки
Дип с печени чушки
Рецепта за айвар
1 кг червени чушки
500 г патладжани
150 мл олио
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
оцет
олио (допълнително)
• Патладжаните и чушките се изпичат и се обелват.
• Почистват се от семената и се нарязват на ситно (смилат се с машинка за месо).
• Прибавят се пресованите скилидки чесън, олиото и се поправя със сол, смлян черен пипер и оцет (на вкус).
• Сместа се вари на тих огън до сгъстяване.
• Прехвърля се в буркани, като се внимава да няма мехурчета въздух.
• Ръба на бурканите се избърсва със суха кърпа, покриват се с олио и се завиват с капачки.
• АЙВАРЪТ -лютеница от червени чушки и патладжани се консумира студена.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари