Летни рецепти с чушки

вход през zajenata.bg
186001

Рецепта за айвар

1 кг червени чушки
500 г патладжани
150 мл олио
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
оцет

олио (допълнително)

• Патладжаните и чушките се изпичат и се обелват.
• Почистват се от семената и се нарязват на ситно (смилат се с машинка за месо).
• Прибавят се пресованите скилидки чесън, олиото и се поправя със сол, смлян черен пипер и оцет (на вкус).
• Сместа се вари на тих огън до сгъстяване.
• Прехвърля се в буркани, като се внимава да няма мехурчета въздух.
• Ръба на бурканите се избърсва със суха кърпа, покриват се с олио и се завиват с капачки.
• АЙВАРЪТ -лютеница от червени чушки и патладжани се консумира студена. 

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft