Розмаринът – вълшебна билка и деликатна подправка

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Розмаринът в кулинарията
162814

Розмаринът в кулинарията

В кулинарията розмаринът се използва както в сладки, така и в солени ястия. Може да го използвате за марината, ястия от риба, дивеч, агнешко месо, за подправка на ориз, домашен хляб, ястия от риба, дивеч, агнешко месо и др.

Стрит или нарязан на дребно може да овкусява салати от зеле и моркови, домати, картофи, като добавка за сос за спагети или пици, меки сирена, тесто.
А също за яйчен крем и домашен сладолед.
С една дума, като имате под ръка розмарин може да експериментирате и сами да решите къде и в какви дози да го слагате, според вкуса си.
Кулинарите казват, че не е добре да слагате розмарин в ястия, в които вече сте решили да сложите магданоз, босилек или естрагон, защото ще убие аромата им.
Като билка се използва за укрепване на имунната система, подобрява тонуса и ободрява, подобрява храносмилането, стимулира жлъчната секреция.
И благодарение на тези му качества се използва за възстановяване на болни. Смята се, че действа добре при херпеси, за заздравяване на рани, против бяло течение и други болежки.
Разбира се, ако решите да използвате продължително розмарин като билка, (както и която й да е друга билка) трябва добре да проучите свойствата й и да прецените дали е добре да я пиете продължително време. 

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Здравни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft