Диети с извара

вход през zajenata.bg
228207

Седмична диета с извара

Понеделник
Закуска: 1 чаша зелен или билков чай; 200 г обезмаслена извара или 1 чаша нискомаслено кисело мляко; 1 препечена филийка пълнозърнест хляб; 1 чаша фреш от цитрусови плодове по избор
Обяд: 100 г варено месо (пилешко, пуешко, телешко или риба), 1 филийка пълнозърнест хляб; 200 г зеленчуци по избор (сурови или задушени)
Следобедна закуска: 1 плод по избор
Вечеря: извара с шунка и маруля – 250 г обезмаслена извара, 1 ябълка, 2-3 листа маруля, 300 г картофи, 100 г шунка, 1 ч.л. лимонов сок, 2 с.л. минерална вода, сол на вкус. Ябълката се нарязва и напръсква с лимоновия сок, смесва се с изварата и минералната вода, добавят се накъсаните листа маруля. За гарнитура – сварените картофи и парченцата шунка.

Вторник
Закуска: 1 чаша зелен или билков чай; 200 г обезмаслена извара или 1 чаша нискомаслено кисело мляко; 1 препечена филийка пълнозърнест хляб; 1 чаша фреш от цитрусови плодове по избор
Обяд: 100 г варено месо (пилешко, пуешко, телешко или риба), 1 филийка пълнозърнест хляб; 200 г зеленчуци по избор (сурови или задушени)
Следобедна закуска: 1 плод по избор
Вечеря: филе от бяла риба с извара – 200 г обезмаслена извара, половин краставица, 1 яйце, половин връзка дребно нарязан магданоз, 200 г филе от бяла риба, 1 с.л. пълнозърнесто брашно, 2 с.л. олио, 300 г картофи, сол на вкус. Филето от бяла риба се овалва в брашното и леко се запържва от двете страни. Яйцето се сварява, краставицата се нарязва на дребно и се смесва с изварата, добавят се нарязаното на ситно яйце и магданозът. Сместа се използва като гарнитура.

Сряда
Закуска: 1 чаша зелен или билков чай; 200 г обезмаслена извара или 1 чаша нискомаслено кисело мляко; 1 препечена филийка пълнозърнест хляб; 1 чаша фреш от цитрусови плодове по избор
Обяд: 100 г варено месо (пилешко, пуешко, телешко или риба), 1 филийка пълнозърнест хляб; 200 г зеленчуци по избор (сурови или задушени)
Следобедна закуска: 1 плод по избор
Вечеря: зеленчуци с извара – 200 г зеле, 200 г моркови, 1 ч.л. олио, 2 яйца, 200 г обезмаслена извара, 50 г кашкавал, сол на вкус. Зелето и морковите се нарязват и се варят 10 минути в подсолена вода. Водата се излива и зеленчуците се слагат в тавичка, намазана с олио. Отделно белтъците се разбиват и смесват с изварата и настъргания кашкавал. Сместа се изсипва върху зеленчуците и се пече 15 минути.

Четвъртък
Закуска: 1 чаша зелен или билков чай; 200 г обезмаслена извара или 1 чаша нискомаслено кисело мляко; 1 препечена филийка пълнозърнест хляб; 1 чаша фреш от цитрусови плодове по избор
Обяд: 100 г варено месо (пилешко, пуешко, телешко или риба), 1 филийка пълнозърнест хляб; 200 г зеленчуци по избор (сурови или задушени)
Следобедна закуска: 1 плод по избор
Вечеря: извара с чушки – 100 г кашкавал, 200 г обезмаслена извара, 300 г червени чушки, 30 г лук, лист маруля, сол на вкус. Кашкавалът се настъргва и смесва с изварата, добавят се чушките, нарязани на кубчета, и лукът, нарязан на кръгчета. Получената смес се сервира върху лист маруля.

Петък
Закуска: 1 чаша зелен или билков чай; 200 г обезмаслена извара или 1 чаша нискомаслено кисело мляко; 1 препечена филийка пълнозърнест хляб; 1 чаша фреш от цитрусови плодове по избор
Обяд: 100 г варено месо (пилешко, пуешко, телешко или риба), 1 филийка пълнозърнест хляб; 200 г зеленчуци по избор (сурови или задушени)
Следобедна закуска: 1 плод по избор
Вечеря: извара с ягоди и мюсли – 400 г ягоди, 500 г обезмаслена извара, 1 с.л. лимонов сок, 50 г мюсли. С 200 г ягоди се приготвя пюре, останалите плодове се нарязват. Смесват се с изварата и лимоновия сок, добавя се мюслито.

Събота
Закуска: 1 чаша зелен или билков чай; 200 г обезмаслена извара или 1 чаша нискомаслено кисело мляко; 1 препечена филийка пълнозърнест хляб; 1 чаша фреш от цитрусови плодове по избор
Обяд: 100 г варено месо (пилешко, пуешко, телешко или риба), 1 филийка пълнозърнест хляб;200 г зеленчуци по избор (сурови или задушени)
Следобедна закуска: 1 плод по избор
Вечеря: омлет с извара и магданоз – 200 г обезмаслена извара, 2 яйца, 30 г грис, половин връзка магданоз, 30 г краве масло, щипка захар. Изварата се смесва с двата жълтъка, гриса и захарта. Оставя се за 10 минути, добавят се разбитите белтъци. Пече се с кравето масло в слаба фурна за около 7-8 минути. Посипва се с магданоза.

Неделя
Закуска: 1 чаша зелен или билков чай; 200 г обезмаслена извара или 1 чаша нискомаслено кисело мляко; 1 препечена филийка пълнозърнест хляб; 1 чаша фреш от цитрусови плодове по избор
Обяд: 100 г варено месо (пилешко, пуешко, телешко или риба), 1 филийка пълнозърнест хляб; 200 г зеленчуци по избор (сурови или задушени)
Следобедна закуска: 1 плод по избор
Вечеря: салата от извара и краставици – 300 г краставици, 250 обезмаслена извара, 2 с.л. кисело мляко, 2 ч.л. лимонов сок, сол на вкус. Краставиците се нарязват и се смесват с останалите продукти.
 

1 2 3
4
5
Още от "Съвети отслабване"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft