Лесни рецепти за солен кекс

вход през zajenata.bg
2292631

Солен кекс по френски

яйца - 3 броя, олио - 80 мл, брашно - 200 г, бакпулвер - 1 пакетче, прясно мляко - 110 мл, сирене - 80 г твърдо, по избор, колбас - 100 г, по избор, моркови - 1 брой, малък, зелен лук - 1 връзка, магданоз - 1/2 връзка, босилек - 1/2 връзка, черен пипер, сол

Яйцата с олиото се разбиват много добре, до побеляване. Добавят се пресятото с бакпулвера брашно, разбърква се и се долива постепенно млякото.

След това идва ред на настърганото сирене, ситно накълцаните колбас, моркова на ситни кубчета, лук, магданоз и босилек, черен пипер и сол.

Кексовата смес се обърква много добре и се изсипва в намазнена и набрашнена леко форма. Отгоре се намазва с разбит жълтък.

Сложете френския солен кекс да се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft