Солен кекс по френски
яйца - 3 броя, олио - 80 мл, брашно - 200 г, бакпулвер - 1 пакетче, прясно мляко - 110 мл, сирене - 80 г твърдо, по избор, колбас - 100 г, по избор, моркови - 1 брой, малък, зелен лук - 1 връзка, магданоз - 1/2 връзка, босилек - 1/2 връзка, черен пипер, сол
Яйцата с олиото се разбиват много добре, до побеляване. Добавят се пресятото с бакпулвера брашно, разбърква се и се долива постепенно млякото.
След това идва ред на настърганото сирене, ситно накълцаните колбас, моркова на ситни кубчета, лук, магданоз и босилек, черен пипер и сол.
Кексовата смес се обърква много добре и се изсипва в намазнена и набрашнена леко форма. Отгоре се намазва с разбит жълтък.
Сложете френския солен кекс да се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути.