8 Юли 2012
700451
Солен кекс със зеленчуци
Солен кекс с пилешко
Солен кекс със сирене и праз
Солен кекс с шунка и салам
Солен кекс с моркови
Солен кекс рецепта
Лесен солен кекс
Рецепта за бърз солен кекс
Солен кекс със зеленчуци
зеленчуци - 350 г микс от морков, чушка, царевица и кисели краставички
домати - 100 г сушени
брашно - 250 г
бакпулвер - 2 ч.л.
вино - 150 мл сухо бяло
яйца - 5 броя
семки - 70 г слънчогледови
сирене - 125 г пармезан, настърган
зехтин - 3 с.л.
сол
черен пипер - на вкус
Предварително загрейте фурната но 175 градуса. Брашното се пресява с бакпулвера в голяма купа и в кладенче в средата му се изсипва виното, заедно с леко разбитите яйца. Използвайте тел за разбиването.
Всички зеленчуци, семките, пармезана и зехтина се разбъркват с тестото и се овкусява със сол и черен пипер.
Соленият кейк със зеленчуци се изсипва в намазаната форма за кекс или обикновена тава с диаметър 22 см и се пече около час в предварително загряната фурна.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари