Рецепти за солен кекс

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Солен кекс със зеленчуци
700451

Солен кекс със зеленчуци

зеленчуци - 350 г микс от морков, чушка, царевица и кисели краставички

домати - 100 г сушени
брашно - 250 г
бакпулвер - 2 ч.л.
вино - 150 мл сухо бяло
яйца - 5 броя
семки - 70 г слънчогледови
сирене - 125 г пармезан, настърган
зехтин - 3 с.л.
сол
черен пипер - на вкус

Предварително загрейте фурната но 175 градуса. Брашното се пресява с бакпулвера в голяма купа и в кладенче в средата му се изсипва виното, заедно с леко разбитите яйца. Използвайте тел за разбиването.

Всички зеленчуци, семките, пармезана и зехтина се разбъркват с тестото и се овкусява със сол и черен пипер.

Соленият кейк със зеленчуци се изсипва в намазаната форма за кекс или обикновена тава с диаметър 22 см и се пече около час в предварително загряната фурна. 

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft