8 Юли 2012
700442
Солен кекс със зеленчуци
Солен кекс с пилешко
Солен кекс със сирене и праз
Солен кекс с шунка и салам
Солен кекс с моркови
Солен кекс рецепта
Лесен солен кекс
Рецепта за бърз солен кекс
Солен кекс с пилешко
пилешко месо - 1 брой пушни пилешки гърди
яйца - 3 броя
кашкавал - 100 г настърган
гъби - 4 броя
червени чушки - 1/2 свежа пиперка
прясно мляко - 120 мл
брашно - 200 г
бакпулвер - 1 ч.л.
зехтин - 100 мл
къри - 1 ч.л.
магданоз - 2 - 3 стръка, накълцан
сол
черен пипер
масло - 1 с.л.
Нарежете гъбите и ги задушете в маслото. Разбъркайте брашното, бакпулвера и яйцата. Постепенно добавете прясното мляко (охладено) и зехтина.
След това добавете нарязаните на кубчета пилешки гърди, кашкавал и чушка, отцедените гъби, кърито, магданоза, сол и черен пипер.
Тестото се изсипва в намаслена и набрашнена продълговата кексова форма. Пече се около 45 минути на 180 градуса.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари