Супа топчета с ориз
продукти:
За топчетата:
400 г кайма
200 г ориз
1 бр. яйце
1 глава лук
риган, черен пипер, сол
За застройката:
1 бр. яйце
2 бр. лимони
приготвяне:
Омесваме каймата със ситно нарязаният лук, яйцето, солта, черният пипер и риган. Прибавяме 150 г ориз към овкусената кайма. В тенджера с предварително завряла вода пускаме оформените малки кюфтенца и варим за около 30 минути След това разпръскваме останалите 50 г ориз. Приготвяме застройката от разбито яйце и сок от 2 бр. лимони. След 10-15 минути прибавяме малко от супата с кюфтенцата към застройката за да не се пресече белтъка и постепенно прибавяме застройката към супата, и постоянно разбъркваме с дървена лъжица. Супата се сгъстява благодарение на ориза. Сервира се гореща. Може да се украси с листенца магданоз.