Супа топчета
продукти
500 г кайма за скара - овкусена
1 глава лук
2 бр. моркови
3 бр. картофи
магданоз
чубрица
1 ч.ч. брашно за овалване
За застройката:
2 бр. яйца
200 г кисело мляко
приготвяне:
В 2 л вряща вода се поставят нарязаните на малки кубчета моркови и картофи, и лукът - нарязан на ситно. Посолява се на вкус и се оставя да ври на тих огън. От каймата, с малка лъжичка се взема и се слага в купа с брашно. Всяко топче се овалва в брашното и се слага в чиния. Когато се направят всички топчета, внимателно се пускат във супата. Добавя се чубрицата и се вари още 15 минути. Сваля се от котлона и се застройва с разбитите с киселото мляко яйца. Връща се отново на котлона да заври, като се разбърква постоянно, да не се пресече. Поръсва се със ситно нарязан магданоз.