14 Май 2012
103555
Какво е характерно за плакията
Кои са основните начини за приготвяне на плакия
Кои подправки са характерни за плакията
Кога е подходящо да се приготвя плакия
Бял боб плакия
Тиквички плакия
Бяла риба плакия
Зелен фасул плакия
Картофи плакия
Тиквички плакия
10 гбрашно тип 500
10 ск.чесън стар
1/4 гл.целина
100 млолио
100 гморкови
1200 гтиквички
200 гдомати
100 глук кромид стар
1 бр.лимон
1 бр.дафинов лист
1/4 вр.копър пресен
1/4 вр.магданоз пресен
1. В мазнината и малко вода се задушават ситно нарязаните моркови, целина и лук
2. Прибавят се нарязаните на кубчета тиквички и също се задушават
3. Когато зеленчуците омекнат се прибавят брашното, размито в малко студена вода, стрита чубрица и дафиновия лист
4. Сместа се посолява на вкус и се изсипва в тавичка
5. Отгоре се нареждат доматите, нарязани на филийки и тук-там се поставят тънки филийки от лимона
6. Ястието се поръсва със ситно нарязани магданоз и копър и се пече във фурна.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари