Тиквички супа
300 г тиквички, 2 супени лъжици растително масло, 25 г краве масло, 1 главичка кромид лук, 1 морков, 2 домата, 6 чаени чаши гореща вода (бульон), 2 чаени лъжички доматено пюре, 1 чаена лъжичка червен пипер, 1 кафена чашка ориз, 1 супена лъжица запечено брашно, 1/2 връзка копър, оцет н сол на вкус.
Почистените, измити и дребно нарязани лук и морков се задушават в растителното масло и 1 супена лъжица вода до омекване, разбъркват се с доматеното пюре, разредено с 3 супени лъжици вода, и червения пипер, заливат се с водата или бульона и се оставят да заврят. Прибавят се последователно през промеждутък от десетина минути обелените, измити и нарязани на кубчета тиквички, оризът, доматите, също нарязани на кубчета, запеченото брашно, предварително размито с малко студена вода, и сол на вкус. Готовата супа се подправя с прясното масло и оцета и се поръсва с дребно нарязания копър.