Лесни и вкусни рецепти с кайма

вход през zajenata.bg
188950

Тиквички с кайма

Продукти:
4 едри тиквички
1 пакетче кайма
1 глава кромид лук
2 моркова
3 с. л. доматено пюре
1-2 цели домата
1 ч. ч. ориз
олио
сол
червен пипер
ронена чубрица
босилек (пресен по възможност)
Приготвяне:
Тиквичките се режат на 2 по дължина и се издълбават с помощта на лъжица. Външната част трябва да остане около половин сантиметър дебела. Сърцевината се накълцва на ситно и се отделя настрани. В тенджерка с олиото се запържва каймата като се намачква с вилица, за да остане на ситни хапки. Когато стегне се прибавя нарязаният лук и настърганите моркови. След 5мин. се слагат тиквичките и доматеното пюре. След като всичко пусне сока си се добавя и оризът заедно с подправките. Когато оризът се надуе малко, плънката се маха от котлона. Издълбаните тиквички се пълнят със сместа и се нареждат в тавичка. Отгоре се нареждат кръгчета домат за да не изсъхва плънката, сипва се малко олио и вода на дъното на съда. Пече се до зачервяване.

 

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft