Романтични рецепти за 8 Март

вход през zajenata.bg
132694

Тирамису

500 г сирене маскарпоне или безсолна извара
500 мл сладкарска сметана
500 мл силно кафе еспресо
230 г захар
300 г чаени бисквити
10 г желатин
10 г какао
2 суп. лъж. ликьор или ром
кората от един портокал или лимон

Приготвяне:
Залейте желатина със 100 мл студена вода и го оставете да набъбне. В дълбок съд разбийте сметаната и постепенно добавете 150 г захар. Продължете разбиването на сметаната за около още 5 минути с миксер на високи обороти, докато стане на пухкав крем.
Загрейте желатина на водна баня до пълното му разтапяне и го оставете да се охлади. Разбийте изварата или сиренето маскарпоне в отделен съд докато стане на крем. Към сметаната добавете охладения желатин на тънка струйка като непрекъснато разбивате.
Към получения крем прибавете на малки порции изварата или сиренето маскарпоне и продължете да разбивате до получаването на хомогенна маса. Ароматизирайте получения крем с кората от портокал или лимон.
Сложете в хладилника сместа, за да се стегне. Подсладете еспресото с 6 равни суп. лъж. захар (80 г) и към него прибавете ликьора или рома. Потопете половината от бисквитите една по една в охладеното кафе и ги наредете плътно една до друга в средно голяма правоъгълна тава. Намажете ги с половината от крема от всички страни. Върху крема наредете втория пласт бисквити, потопени в кафето. Върху тях разпределете останалия крем.
Поставете тавата в хладилника за около 8-10 часа, за да се стегне. Преди сервиране нарежете на порции и поръсете с какао.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft