15 Юни 2012
450842
Палачинки по Гръцки
Френски палачинки с течен шоколад
Навити палачинки с пилешко
Палачинки с ябълки и вино
Тесто за вкусни палачинки с прясно мляко
Палачинки с кисело мляко без яйца
Солени палачинки с кайма
Как да си направим палачинки с кисело мляко и сода за хляб
Как да си направим тесто за палачинки с газирана вода
Палачинки от крем с извара и пресни праскови за украса
Орехови палачинки с малини
Френски палачинки с течен шоколад
Продукти:
3 бр. яйца
180 г брашно
50 г масло
500 мл прясно мляко
течен шоколад
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
олио
Приготвяне:
С миксер се разбиват всички съставки, като се спазва следната последователност: яйцата, половината от прясното мляко, маслото, щипка сол, половината брашно. Разбива се известно време и се добавя останалото брашно. Ако тестото стане много гъсто се добавя и останалото мляко (или част от него, докато се получи необходимата гъстота). Намазва се дъното на тефлонов тиган с минимално количество олио и се изпържват палачинките.След това се намазват с течен шоколад или сладко по избор.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари