15 Юни 2012
450773
Палачинки по Гръцки
Френски палачинки с течен шоколад
Навити палачинки с пилешко
Палачинки с ябълки и вино
Тесто за вкусни палачинки с прясно мляко
Палачинки с кисело мляко без яйца
Солени палачинки с кайма
Как да си направим палачинки с кисело мляко и сода за хляб
Как да си направим тесто за палачинки с газирана вода
Палачинки от крем с извара и пресни праскови за украса
Орехови палачинки с малини
Тесто за вкусни палачинки с прясно мляко
1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко
2 бр. яйца
200-250 г брашно
щипка сол
30 г масло
мазнина за пържене
Начин на приготвяне
От топлото мляко, смесено с 1 ч.ч. (200 мл) вода, солта, двата жълтъка и брашното се приготвя рядко тесто. Непосредствено преди пърженето се прибавят разбитите на твърд сняг белтъци. Намазва се дъното на тиган с мазнина и се загрява силно. Изсипва се 1 черпак от тестото. Палачинката се пържи до зачервяване, обръща се и се изпържва и от другата страна. Изпържените палачинки се слагат една върху друга в затоплена чиния, като помежду им се наръсват по няколко капки разтопено масло. Приготвят се непосредствено преди поднасянето. Пълнят се с плънка по избор и се навиват на рула или се прегъват на две.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари