Червена и синя боровинка
Червената боровинка въздейства на мозъка косвено и се препоръчва горещо на любителите на мазни храни. Благодарение рекордно високото съдържание на антиоксиданти, този плод способства за унищожаването на вредния холестерол. Освободените от него съдове обезпечават качественото подхранване на мозъка.
Подходящ вариант за бърза офис закуска е сушената боровинка. Тя може да се съхранява дълго в пакетче, без да загуби полезните си свойства.
Синята боровинка 'работи' малко по-различно. Концентрацията на антиоксиданти в нея е по-ниска, но за сметка на това се компенсира от способността ѝ да подобрява зрението и паметта, което е особено полезно за работещите с големи обеми информация. Приятен бонус за дамите е красивата кожа: синята боровинка способства забавянето процесите на стареене и спомага за обновяването на клетките .