Авантюристите
За тях храната е преди всичко наслада. Хранят се бавно, наслаждават се на вкуса и на откритията в областта на кулинарията. Доброто ядене прави живота на авантюриста по-пикантен. В хладилника му винаги има разнообразие - като се започне от обикновени яйца и моркови и се стигне до сьомга, хайвер и морски дарове. Способен е да го напълни даже с модните напоследък насекоми. Като цяло умее да се храни балансирано.
Става дума за страстни и общителни натури, които умеят да се наслаждават на живота, ценят малките радости и обичат риска. Те са креативни и смели, не се нуждаят от рецепти, а в кухнята се чувстват много уверено. Всичко, което приготвят, може да се смята за кулинарно постижение.
Имат талант да превръщат най-баналните неща в нетрадиционни. Да преобръщат нещата с главата надолу, така че околните да се питат: “Как не се сетихме да направим това досега?”