Баница със спанак и сирене при диабет
Това е много вкусна баница, особено добра за болни от диабет. Разбира се не е проблрем и за тези, които не страдат от диабет да използват рецептата.
Съставки:
500 г готови кори
200 г замразен спанак
200 г сирене
1 яйце
сол
черен пипер
Начин на приготовление:
Сиренето се натрошава. Спанакът се размразява и оцежда от водата. При необходимост може да се понакълца допълнително. Към спанака се добавя белтък от яйце,сол,пипер, и се разбърква. Добавя се сиренето. Тестото се размразява, не е необходимо корите да се разлистват. Корите се нарязват по дължита на ивици с ширина 5-6 см. Върху всяка от получените ивици се полага плънката. Внимателна се разтяга малко единият край на корите, за да се затвори плънката в тях. В тавата се постовя хартия за печене. Върху нея във формата на спирата се подреждат корите с плънката в тях. Поставя се в предварително загрята фурна и се пече при температура 180 градуса около 40-50 минути