Бутер банички рецепти

вход през zajenata.bg
435839

Банички с буер тесто

1 пакет бутер тесто (800 г)
150 сирене
1 яйце
Бутер тестото се размразява. Реже се на квадрати със страна приблизително 7-8 см. Сиренето се натрошава и се разбърква с яйцето. От тази смес се слага по 1 ч.л. във всеки квадрат.
Квадратите се сгъват през диагонала, краищата се натискат с вилица, а с остър нож се правят 2 малки прореза на гладката част. Така получените триъгълници се редят на малко разстояние един от друг върху пекарска хартия.
Бутер-баничките се пекат в предварително загрята фурна на 220-230 градуса до порозовяване. По желание преди печенето може да се намажат с жълтък, разбит с 1 лъжица вода, за по-хубав цвят.
 

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft