Банички с тиквички и сирене
3 бр. тиквички
3 стръка магданоз
100 г сирене фета
50 г настъргано сирене Груер
1 бр. яйце
1 бр. белтък
10 бр. домашни кори за баница
зехтин
черен пипер, сол
Краищата на тиквичките се отрязват преди да се измият. Настъргват се, посоляват се и се отцеждат в гевгир. В купа се настъргва сиренето, добавя се нарязания на ситно магданоз, груера, посолява се и се добавя черен пипер. Ако е необходимо тиквичките се притискат леко с ръце, за да се отцеди изцяло водата от тях. След това се добавят в купата със сирената и се чуква яйцето. Корите се разполовяват. От едната страна се слага от плънката и се завива във формата на триъгълник, като краищата се подпъхват под баничките. Така с всички останали кори. След като баничките са направени, в тиган се сгорещява зехтин, баничките се пържат в него и от двете страни до златисто-кафеникав цвят.