Бобена салата със скумрия
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
боб - 200 г
скумрия - 1 брой пушена
зехтин - 50 мл
оцет - 5 с.л.
лук - 1 глава кромид, малка
чесън - 2 скилидки
магданоз - 1 с.л. накълцан
сол
черен пипер
магданоз
ПРИГОТВЯНЕ НА БОБЕНА САЛАТА СЪС СКУМРИЯ
Накиснете боба от предната вечер във вода, за да набъбне и на следващия ден го сварете до готовност заедно с малко сол и 1 с.л. зехтин.
Пушената скумрия накиснете във вода за няколко часа, след което отделете кожицата и костите. Накъсайте филето на парченца.
Накълцаните лук и чесън запържете до карамелизация в малко сгорещено олио.
Смесете ги в голяма купа боба и скумрията, овкусете със сол и черен пипер и полейте обилно с лимонов сок, зехтин и оцет.
Поднесете салата в купички с украса от стръкчета магданоз.