Вредни навици в обедната почивка
13:00 ч. – в обедната почивка
Обичайният ви избор:
Сандвич от най-близкото кафе или магазин. За съжаление, повечето сандвичи са приготвени с пухкав бял хляб, който може да доведе до забавяне на храносмилането, недостиг на минерали и лесно повишаване на теглото, маргарин, вместо масло и нискокачествени месни и млечни продукти. Обикновеният сандвич определено не съдържа достатъчно зеленчуци. Резултатът от такова хранене е загуба на концентрация и работоспособност, спад в енергията и желание за сладко само няколко часа след обяда.
На помощ: авокадо
Направете си сандвич у дома и го вземете на работа. Използвайте хляб от покълнали зърна без мая. Заместете маргарина с 2 резена узряло авокадо, с което ще си набавите ценни мазнини. Минералите в него подпомагат и дейността на нервната система и гарантират концентрация и будност. 50 грама месо или риба и 50-тина грама сирене или кашкавал в сандвича са достатъчни, за да посрещнете нуждата от белтъчини и калории в средата на деня. Заедно със сандвича, хапнете и пресен зеленчук, например краставица или морков.