28 Октомври 2013
93205
Добре познатият ни оцет, който всеки ден използваме в кулинарията, има още редица приложения, както сме писали неведнъж.
Първите свидетелства за неговата употреба датират от 5000 години пр. Хр.
Добивали са го от ферментирало вино. Оцетът е бил използван най-много в медицината, но и като надежден консервант още по време на една от най-старите цивлизации - Вавилонската.
Почитан е и в древна Гърция. Хипократ го е предписвал като лек срещу плеврит, треска и запек.
Египтяните са го използвали като антибактерицидно средство. Когато оцетът бил комбиниран с мед, древните египтяни го считали за невероятно лекарство против кашлица.
За какво го използваме днес, освен за готвене?
Здраве
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари