6 Февруари 2012
26289
Горчивината на зеленчуците може да се регулира
Заливането на зеленчуците със сос
Помощта на ябълковият оцет
Чувствителността към горчивия вкус
Учените предлагат зелени зеленчуци
Децата били анкетирани
Заливането на зеленчуците със сос
В изследването са участвали 152 деца в предучилищна възраст, на които в седем поредни седмици, всеки понеделник е била давана гарнитура от броколи. Било е изяснено следното: когато тя била заливана със 70 гр. от популярния салатен сос "ранчо", чувствителните към горчивината деца изяждали с 80% повече от зеленчука. Специалистите са опитвали както с нискомаслен вариант на подправките, така и с пълномаслен – и в двата случая методът е ефективен.
Още от "Съвети за родители"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари