Защо е полезен черният пипер
Подобрява храносмилателният процес и процесите на чревния тракт.
Черният пипер стимулира вкусовите центрове по такъв начин, че до стомаха се изпраща сигнал да се увеличи отделянето на хидрохлорна киселина, с което се подобрява храносмилането. Освен това тази подправка има диафоретични (увеличава секретирането на пот) и диуретични (увеличава уринирането) свойства.
Черният пипер е демонстрирал впечатляващи антиоксидантни и антибакетриални ефекти - друго чудесно предимство за здравословното Ви състояние. Така тази подправка не само, че Ви помага да извличате максималната изгода от храната си, но и външният слой на зърната му стимулират раздробяването на мастните клетки, запазвайки Ви слаби, като в същото време Ви предоставят енергия за изгаряне. Причината да е толкова безценен се крие не само в аромата и пикантния вкус на черния пипер, но и в това, че може да прикрие не дотолкова пресния вид на храната, която се сервира (нещо изключително полезно преди появата на хладилника и фризера).