10 Февруари 2013
32193
Защо се използват подсладителите
Цикламатът причинява рак
През 1970 г. цикламатът е забранен за употребата в храни
Безопасна дневна доза
Къде се съдържа цикламат
Полезен ли е цикламатът
Как ни вреди цикламат
Защо се използват подсладителите
По правило подсладителите се прибавят към храната за подобряване на вкуса. Подслаждащите консистенции, които са различни от захарта, се прибавят към храната или напитките с цел да се запази ниска хранителна стойност на консумираните неща или с други думи, да са по-нискокалорични. Официалната версия е, че синтетичните подсладители като цикламат, захарин, аспартам са добри за диабетици, но това става все по-спорен въпрос.
В момента цикламатът със своята 30 до 50 пъти по-голяма сладост от захарозата е най-слабият от използваните изкуствени подсладители. След проучвания, установили, че може да причини рак. През 50-те години на миналия век диетичните напитки масово включват в състава си смесица от захарин и цикламат.
Здравни съвети
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари