Тези от вас, които са любители на нетрадиционния вкус вероятно добре познават аспержите – този ароматен и вкусен зеленчук. У нас той все още не е достатъчно популярен и не заема подобаващо място на трапезата ни, но истинските ценители на здравословното хранене го наричат „благородникът сред зеленчуците“, защото за отглеждането му се полагат много грижи и внимание. Интересно е да се знае, че всяко стръкче аспержа се бере на ръка със специален инструмент и то рано сутрин.
Без преувеличаване можем да наречем аспержите „зелено хранително чудо“. Този пролетен зеленчук е изключително богат на витамини, минерали и фибри . Поради многото ползи от консумацията му диетолозите го препоръчват за всякакви видове диети.
Ето с какво си е спечелил славата на здравословен зеленчук .