Избери най-доброто
На вниманието на домакините
Когато купуваш брашно, обръщай внимание на съдържанието на белтъчини в него. От това зависи за какво е най-подходящ даденият вид мливо. За бисквити е най-добре да се използва брашно с ниско съдържание на белтъчини /28-43%/; за ронливо тесто - с 30-32%, а за тесто с мая - с високо /40%/.
Правилата на ремонта
След като си вземеш обувките от ремонт, постарай се да ходиш с тях всеки ден. Проблемът е там, че гаранцията за дребен ремонт не превишава два дни, за по-сериозен - десет. Не забравяй да поискаш квитанция от работилницата, а ако ремонтът е станал в твое присъствие - касова бележка.
Горещо или студено?
Има два метода на промишлено производство на растително масло - студено /пресоване/ и горещо /екстрахиране/. Маслата, получени по горещия метод, имат по-дълъг срок на годност, но биологичната им ценност не е голяма, защото при загряването се губи голяма част от полезните им вещества. С най-високи вкусови качества и биологична ценност се отличават маслата, получени с пресоване. Те обаче са неустойчиви при съхраняване, тъй като бързо се окисляват и добиват неприятен привкус. И най-трайният зехтин не бива да се съхранява повече от половин година от датата на производство.
Лъжливите реклами
Грижейки се за ръцете си, много жени купуват миещи препарати с различни добавки - глицерин, растителни екстракти, балсами. И си мислят, че хем съдовете мият, хем за ръцете си се грижат. За съжаление обаче това не е нищо повече от ловък рекламен трик. Всички балсами се отмиват с вода, без да остават по кожата. Тогава помисли сама: не е ли по-добре да пазим ръцете си с обикновени домакински ръкавици?