Изяждайте по две глави лук дневно
Растежът на злокачествените тумори се преустановява чрез въздействието на витамините А и С върху тях. Затова освен лук, за лечение на рак се препоръчват също така суров и варен морков, цвекло и други богати на тези витамини зеленчуци.
По отношение използването на лука за лечение на рака се препоръчва по два пъти всеки ден да се изяжда по една неголяма глава лук. Тя може да се добавя в салатите със сметана или слънчогледово масло, защото мазнините помагат за доброто усвояване на витамин А.
Лековита е и спиртовата настойка от лук - тя се приема 3 пъти на ден - по една чаена лъжичка половин час преди ядене. Приготвя се по следния начин: една част смлян лук се смесва с 20 части спирт. На външните тумори се налага смлян лук, смесен със слънчогледово или краве масло. Туморите могат да се намазват и със спиртовата лучена настойка.
Най-силни лечебни свойства притежава прорасналата луковица. Тя трябва да пусне малко пера. Ако дължината им обаче надмине 6-7 см, то голяма част от полезните вещества отиват от луковицата в тях, а самата тя започва да съхне или изгнива.
Внимание!
За лечението на рака, както и с цел профилактика, обърнете внимание вашата храна да не съдържа веществата канцерогени. Канцерогенни свойства притежават добавките Е-131, 142, 153, 211, 213, 219, 281, 283 и 330. Канцерогенни вещества има в напитките тип кола. Те стимулират растежа на вече съществуващия тумор.
Имайте предвид, че съществуват противопоказания към употребата на лук. Това са хора с тежки заболявания на бъбреците и черния дроб, както и с остри стомашно-чревни болести. Съдържащите се в лука гликозиди влияят на сърдечната дейност. Затова употребата на лук в големи количества е противопоказана също и за хора със сърдечносъдови заболявания.