Как да избегнем ефекта йо-йо и повторното качване на килограми
Не пържете шарана (това е доста мазна риба), а го пригответе като ястие или го опечете във фолио;
Не добавяйте запръжка към зелето с гъби, не пържете пиерогите (вид пълнена паста) след като сте ги сготвили – за да ги стоплите отново, направете това на пара.
Не слагайте олио на херингата, ще има по-малко калории, ако добавите нискомаслена сметана или сос;
Заменете захарта с друг подсладител при студените десерти;
Опитвайте от всичко, но по малко;
Намалете добавките към ястията – хлябът и картофите не са празнични ястия;
Изяжте само 1 парче торта за десерт; торта, плюс реване, плюс плодова салата, плюс джинджифилови курабийки вече е прекалено много;
Вечерта изпийте чаша зелен чай, ментов чай или малко пелин;
Не забравяйте да се движите – празничната разходка със семейството може да изгори малко калории.