Как да приготвим Руло Стефани
* свинско месо - 800 г кайма
* лук - 1 голяма глава
* моркови - 2 броя, средни на големина
* кисели краставички - 50 г
* яйца - 4 броя
* растително масло - 2 - 3 с.л.
* черен пипер - на вкус
* сол
* кимион - 1 щипка
* картофи - 2 броя за гарнитурата
* моркови - 1 брой за гарнитурата
* броколи - няколко розички за гарнитурата
Приготвяне на Руло Стефани
Морковите се почистват и се сваряват цели. След като се сварят се нарязват по дължина на лентички. Същото се прави и с киселите краставички. Лукът се почиства и се нарязва на дребно.
Каймата хубаво се омесва с едно яйце, черния пипер, солта, кимиона, лука и се оставя да престои в хладилник 1-1, 5 часа.
Отаналите 3 яйца се сваряват до твърдо, обелват се и се режат на половинки. Каймата се разтила и в нея се подреждат нарязаните яйца, нарязаните моркови и кисели краставички и след това се оформя на руло.
Рулото се поставя в тавичка, намазана с масло и се пече 40 минути в предварително загрята фурна на 250 градуса. Рулото се сервира топло с гарнитура от жарени зеленчуци. За да ги приготвите загрейте намазнен грил туган и сложете нарязаните на колелца домати, картофи (предварително леко сварени) и моркови да се запържат, като ги обръщате от двете страни.