Как да си направим мекици със сирене
продукти:
4 ч.ч. (800 г) брашно
2 бр. яйца
1 ч.ч. (200 г) сирене
1 ч.л. (10 г) мая
1/2 ч.ч. (100 г) пудра захар
1/2 ч.ч. (100 мл) вода
1 ч.л. (5 г) сол
1 ч.ч. (200 г) кисело мляко
мазнина за пържене
приготвяне:
От маята, размита в затоплената вода, и малко брашно се приготвя рядко тесто, което се поръсва с брашно и се оставя на топло да втаса. Към втасалото тесто се прибавят разбитото заедно с яйцата кисело мляко, солта и останалото количество брашно. Към полученото меко тесто, след като се омеси добре, се прибавя натрошеното или настъргано сирене. Сместа се омесва отново и се разточва на лист, от който с ч.ч. се изрязват кръгове. Пържат се до златисто оцветяване от двете страни в много мазнина. Поръсват се с пудрата захар и се поднасят. Кансумират се топли.