Какво е приложението на естрагона
Естрагонът е една от най-известните подправки, които имат уникален и специфичен аромат. Известен още под името тарос, латинското наименование на естрагона е Artemisia dracunculus L. Естрагонът е една от най-важните подправки в европейската кухня, като се разпространяват два вида на растението – френски и руски естрагон. Естрагонът намира широко приложение в кулинарията, като е изключително подходяща притурка при приготвянето на някои видове рибни ястия, както и всякакви ястия с яйца, особено омлет.
Естрагонът добре подхожда при приготвянето на пача и други желирани солени специалитети. Естрагонът добре подхожда и при приготвянето на салати, ястия с ориз, както и на гювечета, като при тях естрагонът подсилва вкуса на сиренето и на месото. Естрагон може да прибавите и към задушени зеленчуци в масло. Таросът е отлична подправка и за средиземноморската кухня, като приготвената паста и макарони, както и сосовете към тях придобиват приятен и специчивен вкус и аромат.