18 Февруари 2012
1417765
Кекс с какао и орехи
Кекс какао
Лесен и бърз кекс
Кекс с моркови
Пандишпанов кекс
Кекс без мляко
Кекс с шоколад
Кекс с орехи
Кекс с портакалов сироп
Кекс без яйца
Кекс с какао и орехи
6 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
6 с.л. хладка вода
6 с.л. олио
кора от лимон (по желание)
1 л. какао
50 гр. орехи
1 к.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбиват се белтъците със захарта и постепенно се добавят 2-те чаши брашно. Добавят се разбитите жълтъци, водата и олиото. Отделя се една чаша от сместа и се смесва и разбърква с какаото. В сместа без какаото се добавят бакплувера и орехите. Настъргва се лимонената кора. Разбърква се. Във формата за кекс се излива 1/2 от сместа, после се слага какаото и след него другата 1/2 смес. Пече се 50 мин. на 150 градуса. Като се извади се поръсва с пудра захар.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари