Кои са източниците на пробиотици
Пробиотиците могат да се намерят под най-различни форми, например под формата на капсули, течност, прах или таблетки. Също така пробиотиците се намират в някои от различните видове зеленчуци, соевите храни и основно в редица млечни продукти, като кисело мляко, узрели сирена и кефир (ферментирала млечна напитка), но броя им е много различен в отделните видове марки, тъй като има доста разлики в процеса на обработване. Някои храни, в които протича процес на ферментация, като например киселото зеле, също са източник на пробиотици. Когато бъдат погълнати пробиотиците създават колонии в червата и други органи на тялото и се развиват там докато не бъдат унищожени в следствие на приема на антибиотици или на други външни отрицателни фактори. Макар да се смята, че пробиотиците играят много важна роля в запазването на здравето на човека, няма препоръчителен дневен прием, който да е строго определен или регламентиран.