Защо е полезен пектинът?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Къде се употребява пектинът
71601

Къде се употребява пектинът

Основното приложение на пектина е свързано с неговата изразена желираща способност. Различните видове пектин се използват за производството на широка гама хранителни продукти – желета, мармалади, пълнежи за бонбони, конфитюри, кремове за торти, както и за т.нар. несъхнещи хлебни изделия. Емулгиращите качества на пектина го правят подходящ при производството на майонеза, различни сосове, някои маргарини и кетчуп. Освен това той се използва като стабилизатор на дисперсната система при производството на нектари и други напитки с тази консистенция. Способността на пектина да се свързва с молекулите и да задържа големи количества вода намира много широко приложение при производството на сладолед, някои сирена и кисели млечни продукти.

1
2
3 4 5 6
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft