Лесна шоколадова торта рецепта
4 яйца
1 ч.ч захар
1 бакпулвер
1 ч.ч брашно
какао
готов шоколадов крем за торта
250 мл прясно мляко
80 гр масло
сладко от ягоди
Най напред приготвяме крема по указанията на опаковката, за което са ни необходими прясното мляко и маслото и оставяме крема да престои около час в хладилник. През това време приготвяме блатовете от яйцата, захарта, бакпулвера и брашното. Получената смес разделяме на две равни части, като към едната добавяме една суп.лъж. какао. Изпичаме блатовете. След това с подходяща купичка изрязваме кръгове в средата на всеки блат и разменяме парчетата, така че да се получи шахматно оцветяване на тортата. След това намазваме единия блат с част от крема и обилно количество сладко от ягоди. Поставяме следващия блат и отново намазваме тортата с шоколадовия крем.