Лесни оризови спагети със спанак
500 гр. спанак
500 гр. оризови спагети
1 връзка зелен лук
1 връзка пресен чесън
2 с.л. песто
10 зелени маслини с бадем
10 черни маслини
сол
черен пипер
лимонов сок
магданоз
джоджен
зехтин
белени слънчогледови семки
Нарязваме зеления лук и пресния чесън наситно, а маслините на колелца. Измиваме и почистваме спанака. След това го нарязваме на едри ивици. Задушаваме лука, чесъна и спанака в предварително загрят тиган със зехтин. Ако разполагате с ленено масло става още по-добре. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Приготвяме оризовите спагети, като в гореща вода поставяме спагетите за 2 минути и след това ги отцеждаме. Отцедените спагети прибавяме към сместа от спанак, зелен лук и чесън. Разбъркваме добре. След като сме отстранили тигана от котлона прибавяме ситно нарязания магданоз, джоджен и пестото. Накрая поръсваме с белените слънчогледови семки. Гарнирайте по свой вкус. Добър апетит!