4 Април 2013
11088
Какви полезни съставки съдържа маракуята
Как да избираме и съхраняваме маракуята
Маракуята в кулинарията
За какво е полезна маракуята
Маракуята в кулинарията
Маракуята е плод, подходящ за директна консумация. Разрязва се на две и месестата част се изгребва с малка лъжичка. Освен за директна консумация, маракуята е подходяща за направата на натурални сокове, плодови салати, коктейли, мармалади, желета, сладоледи и други десерти. Маракуята придава екзотичен и много оригинален вкус на пилешко и свинско месо, както и на рибата. Затова не се страхувайте и експериментирайте.
Маракуята може да се добавя към кисело мляко – така ще получите вкусна и много здравословна закуска. Ако искате да си направите сок от маракуя, разполовете плода изгребете вътрешността и след това пасирайте. Накрая прецедете сместа през сито и се наслаждавайте на вкуса и здравословните качества.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари