Ментов джулеп
Може би всеки коктейл си има някаква история, но тази на ментовия джулеп е обвита в мистерия. Знае се, че произхожда от Вирджиния, а после е бил разпространен и във Вашингтон, където се превръща в сензация в началото на 19в.
Това е много добър избор за алкохолна напитка в горещите летни дни. Ледът се топи в коктейла, позволявайки на първите глътки да освежат тялото и ума. Цялото изживяване на пиенето на ментов джулеп – от специалната сребърна чаша, в която се сервира до последнта глътка от напитката, се смята за едно от най-изтънчените сред ценителите на алкохолни коктейли. А ето и рецептата за нея:
Още по темата ...
Овесени кюфтенца – закуска за диетични натури
Вкусна паста за двама
Съставки
0.25 ( 7 мл) от суров захарен сироп ( една част непреработена захар, една част вода)
8 листа от мента
59 мл Бърбън
Начин на приготвяне
В специална Джулеп чаша разбъркайте ментата и сиропа. Добавете бърбън и натрошен лед. Разбъркайте докато чашата се покрие с мраз от външната страна. Сложете още лед, за да се оформи леден купол и украсете с листа от мента. Наздраве!