Морковени кифлички
1 пакетче маргарин, 100 г захар, 1 яйце, 250 г ситно настъргани моркови, 500 г брашно, 1 пакетче амонячна сода, 1 лъжица прясно или кисело мляко, портокалова кора, мармалад, едро счукани орехови ядки, пудра захар за наръсване, 1 ванилия.
Разбийте маргарина със захарта, прибавете яйцето, морковите, содата, разтворена в млякото, настърганата портокалова кора. С брашното (без 1-2 лъжици) замесете тесто. Разделете го на 6 топчета, оваляйте ги в брашно. Разточете всяко на кора с дебелина 3-4 мм и нарежете на триъгълници. Сложете плънка от мармалада и орехите и навийте на кифлички. Наредете ги в намазана с масло тава. Изпечете ги в силна фурна. Поръсете топлите кифлички с пудра захар, смесена с ванилията. Тестото може да разделите на две. Разточете го според големината на тавичката. Сложете единия кръг, намажете го с мармалад, поръсете го с орехите и го покрийте с втория кръг. Наръсете го с едро нарязани орехи, а след изпичането - с пудра захар.