Намаляване на холестерола
За да намалите нивата на холестерол, консумирайте по–малко червено месо и други мазни протеини, включително органичните меса, жълтъци, необезмаслени млечни продукти. Също така трябва да избягвате трансмазнини, които се намират в маргарин и хидрогенираното растително масло. Опитайте се да готвите със зехтин. Разликата между вредните и полезните мазнини можете да видите, когато ги поставите в хладилник. Мазнините, които се втвърдяват могат да запушат артериите ви. Мазнините, които остават в течно състояние могат да ви помогнат да си прочистите артериите.
Храните, които да добавите към диетата ви за намаляване на холестерола, съдържат фибри, които се откриват в ябълките и овеса. Растителният протеин, който се открива в бобовите растения и в бъбрековидния фасул може да възстанови нивата на холесторола до приемливи и здравословни норми. За да поддържате добрите му нива е полезно да се движите повече – заседналият начин на живот е вреден.